Geavanceerd zoeken
en segmenteren

Deel je contactpersonen in segmenten in zodat je ze doelgericht
met relevante e-mailcampagnes kunt benaderen.

Dankzij geavanceerde zoekfuncties breng je je contactpersonen handig onder in subgroepen en segmenten. Vervolgens stuur je ze e-mails op maat die ze graag lezen – en verbeter je de betrokkenheid en conversie.

Word een
segmentatiespecialist.

Zelfs als je weinig ervaring met segmentatie hebt, kun je met GetResponse snel en moeiteloos groepen maken op basis van allerlei voorwaarden, zoals:

  • aangepaste gegevens van abonnees
  • geolocatie
  • aanmeldingsdatum en -bron
  • datum van het vorige bericht
  • de betrokkenheid van de abonnee (openacties en kliks)
  • de volledigheid van een autoresponderreeks
Search Contacts

Isoleer groepen op basis van een specifieke voorwaarde of gebruik allerlei voorwaarden door elkaar om al je abonnees met gepersonaliseerde aanbiedingen te benaderen. In wezen is het aantal mogelijke scenario's onuitputbaar.

Bekijk en doorzoek gemakkelijk je contactpersonenbestand.

Isoleer specifieke abonnees vanuit één scherm en bekijk en bewerk vervolgens hun gegevens.

Met de geavanceerde zoekfunctie verdeel je je contactpersonen in heel doelgerichte groepen, waardoor je ze kunt benaderen met een aanbod dat perfect aansluit op hun profiel.

Bekijk aan de hand van welke criteria je contactpersonen kunt zoeken.

Terwijl je je zoekopdracht verfijnt, zie je bij de teller meteen het totale aantal resultaten. Ben je tevreden met het segment, kies dan 'Contactpersonen weergeven' om verder te gaan en nog meer acties toe te passen op de contactpersonen die je hebt gevonden.

Newsletter

Beheer al je contactpersonen
vanuit één plek.

Via het paneel 'Contactpersonen zoeken' kun je het volgende
doen:

  • Kopieer of verplaats contactpersonen van de ene naar de andere lijst.
  • Voeg een aangepast veld toe aan contactpersonen in segmenten.
  • Exporteer de zoekresultaten naar veelgebruikte bestandsindelingen.
  • Stuur een e-mail naar specifieke ontvangers uit een zoekopdracht.

Bekijk een overzicht met algemene informatie van je abonnees, zoals de dag van een autoresponderreeks, de status van de abonnee en het type abonnee. Bekijk de contactpersonen die zijn afgemeld, op een zwarte lijst zijn gezet, zijn verwijderd, niet zijn bevestigd of bij wie een bericht niet is afgeleverd. Of juist alleen de abonnees bij wie alles in orde is. En dat met slechts één klik.

29% van de marketeers beheert lijsten met behulp van eenvoudige segmentatie. Ze hanteren 2 tot 5 criteria bij targeting, zoals demografische kenmerken, het soort interesse (bij B2C), de branche of de rol (B2B).

Segmentatie van maillijsten vormt de sleutel waarmee je precies de juiste, gepersonaliseerde content bij de juiste ontvanger krijgt. Toch deelt 50,4% van alle e-mailmarketeers zijn mailinglijst helemaal niet in segmenten in.

Meer hulpmiddelen nodig om je bedrijf te laten groeien?